Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Duman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları çevresı ile yangın takkadak insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Acil çıkış bapsı adı ile de aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul dokumada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın bapsı çoğu kez 60 dakika, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 an süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, piyasa talebi ve yarışma üzere faktörlere rabıtlı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapkaloriın henüz koca bir fiyatla satın hileınmasının uzun vadede elan konuşu olabileceği konusunda hemfikirler.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak eminği sağlamlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yalnızca kanatlı yangın bapları binaların içerisinde olması beklenen yangın ve benzeri evgin durumlarda önlem koparmak en önemli tedbirlerin başında gelir.

Her yangın merdiveninin her iki yerında korkuluk, hızmaşte ya da duvar bulunması gerekmektedir. 

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, kifayetli taşıma kapasitesi ve dayanıklıalüvyona ehil olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Yangın kapılarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

You hayat email the şehir owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Mono blok beden bünyesı düzen sistemi veya panik pas sisteminin kilidin muhtevainden geçen Yangın Merdiveni Kapısı 4 tane cıvata ile bir birine destelanması ile sağlanmaktadır.

- Sertifikalı olan yangın baplarımız yardımıyla firmanızın ISO aşamalarından geçmesini sağlamlar.

Mukannen yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu lügat konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları bırakma etmek güçlük ve güvensiz olacağı dâhilin yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Yangın bapsı acil çıkış yürekin kullanılacaksa o hin lazım koşulları / standartları sağlayan yani yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin vakit kaybetmeden her yerde, özellikle de muhteşem binalarda olması kişilerin sevimli kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı sağlamlamaktadır. Buna için yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da gine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Report this wiki page