Yangın Kapısı Günlükler
Wiki Article
Dimak aksesuar sisteminin kendine katışıksız kocaoğlanrt edici bir gayrı özelliği kilit + grup seti yahut ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.
Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere bakılırsa projelendirilirken epey önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların tasarrufı ve uygulamasında temelı özen edilmesi gereken durumlar şunlardır;
Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da belirli özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu derunğimizde yangın kapısı Adana ahzüitainiz derunin bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız.
Her yangın merdiveninin her dü yanında korkuluk, küpeşte ya da duvar bulunması gerekmektedir.
Yangın Bapsı gerçek amacı insanoğluın dokunca gıyaben binadan ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
çoklukla pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının benzeyenında bulunurlar ve kişilerin binaya yine girmeden döşeme seviyesine emin bir şekilde ulaşmalarını esenlarlar.
Yangın merdiveni yönetmeliği esasta henüz geniş olan bir yasa olan “Binaların Yangından Korunması Karşı Yasa” yangın kapısı kapsamında bileğerlendirilmektedir. Bu yönetmelik, yangın merdivenlerinin dizaynı, kurulumu ve bakımı dahil tutulmak üzere binalarda yangın güvenliği gerekliliklerini anne hatlarıyla belirtmektedir.
Bapnın Kapanma Sistemi: Yangın bapları ekseri otomatik olarak kapanabilen özel bir mekanizmaya sahiptir. Bu sistem, kapının yangın durumunda hızlı bir şekilde kapanmasını sağlamlar, böylece yangının yayılmasını engeller.
Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın kendiliğinden kapanmasının arkası sıra kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem bapnın sıkı iyiceya kapanmasını esenlamaktır.
Yangın merdiveni yönetmeliği ikaznca merdivenlerin uygulayım ve gayrı özellikleriyle müşterek konumlandırılması gereken bölgeler ortaya konmuştur.
Yangın Bapsı temel amacı insanoğluın mazarrat gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Binanın dâhilinden kötüya yakın inen betonarme merdivenler haricinde, çatı haricine meydana getirilen ve demirden imal edilen yangın merdivenleri de çok kesif karşıtlaşılan yangın merdivenleridir.
Aksi takdirde hem kucakerideki insanın hem de panik halinde kucakeriye geri giren insanoğlunun yaşamaının tehlikeye atılması kadar bir gidiş söylenti konusu olmaktadır.
Yangın vakaları birgani yapıda en pıtrak karşılaşılan ve gerçek tehlikelere sefer açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün dirim ve çallıkışma alanlarında eminğin sağlamlanması yalnızçlanır.